Nowa kuchnia, nowe naczynia? Ich wybór nie zawsze jest prosty. Jeśli jednak zastanawiasz się nad tym, jaka patelnia do nowej kuchni okaże się najlepszym wyborem – mamy dla Ciebie kilka propozycji. Czytaj dalej!

Dobra patelnia do nowej kuchni

Wybierając patelnie do nowej kuchni, warto wziąć pod uwagę przede wszystkim własne preferencje i potrzeby. Oczywiście, istnieją modele uniwersalne, jednak z doświadczenia wiemy, że zazwyczaj jeden egzemplarz to za mało.

  • Patelnia emaliowana głęboka 28 cm z pokrywą SFINX BSE Belis:

Spora pojemność, emaliowane wnętrze ułatwia utrzymanie czystości, pokrywa zapewnia dodatkowe możliwości gotowania. Doskonała do duszenia, gotowania na parze, smażenia oraz przygotowywania dań jednogarnkowych. Wielofunkcyjna i uniwersalna – w sam raz do nowej kuchni.

  • Patelnia emaliowana z odpinanym uchwytem Sfinx 24 cm BSE Belis:

Odpinany uchwyt ułatwia przechowywanie i czyszczenie, a emaliowana powłoka zapewnia doskonałe właściwości termiczne. Bliźniacza z poprzedniczką, ale nieco mniejsza i bez pokrywy w zestawie, jednak idealnie sprawdzi się jako pierwsza patelnia do nowej kuchni.

  • Patelnia granitowa Master 24 cm Florina:

Powłoka granitowa zapewnia nieprzywierającą powierzchnię i równomierne rozprowadzanie ciepła. Idealna do smażenia na małej ilości tłuszczu, łatwa do utrzymania w czystości, uniwersalna. Na pewno dobrze spisze się w nowoczesnych kuchniach.

  • Patelnia żeliwna 24 cm Maysternya głęboka z pokrywką:

Trwała i solidna konstrukcja żeliwna, idealna do duszenia i gotowania potraw na wolnym ogniu. To niezniszczalne naczynie do zadań specjalnych, jednak trzeba się z nim odpowiednio obchodzić. 

  • Patelnia grillowa żeliwna 24 cm Orion:

Charakterystyczna, prążkowana powierzchnia, równomierne rozprowadzanie ciepła, trwałość.

Idealna do smażenia mięsa, warzyw i ryb z efektem grillowania, również na kuchni indukcyjnej. Nie jest to może idealna kandydatka na patelnię uniwersalną, ale na pewno przyda się w każdej nowej kuchni!